logo-fc-sabine-114

 

 

 

 

 LASER COOLGLIDE

De coolglide laser dient voor de behandeling van de bloedvaten van het gezicht en benen, voor alle huidtypen.

Hoe werkt het?

De laser zendt een lichtbundel waarvan de golflengte wordt geabsorbeerd door de rode bloedcellen die in de haarvaten aanwezig zijn. Het bloed gaat stollen op het moment van de botsing. Onze biologische weefselherstel systeem zorgt voor de verwijdering van het gestolde bloed uit de haarvaten.

Welke laesies kunnen worden behandeld door de YAG laser CoolGlide?

In het aangezicht

Kleine gezichtsaders of "telangiectasia" hemangioma's en (rode vlekken), rosacea, meer diffuse roodheid van het gezicht, die soms gepaard gaat met acne rosacea.

Op de benen

Network aderen, kleine blauwe of paarse aderen.

De grotere aders, genaamd "knotty" zijn geen goede kandidaten voor laserbehandeling (pijnlijke). 

Hoeveel sessies zijn er nodig?

Het duurt 2 tot 3 sessies op het gemiddelde. Echter, het aantal sessies is afhankelijk van het aantal te behandelen bloedvaten, omvang en variatie om het vermogen in de aderen te absorberen. Er is variatie in individuele gevallen. 

Is het pijnlijk?

We voelen een tinteling op het moment van de puls. 

De intensiteit van de puls is sterker en we voelen een prikje. Op sommige gebieden, zoals de enkel of hemangiomen bij kinderen, kan een plaatselijke verdoving met een crème worden toegepast 30 tot 60 minuten vóór de behandeling.

Wat gebeurt er na de behandeling?

Na de behandeling is er  roodheid, paarsachtig laesie (been), en kan er een lichte zwelling optreden. Na 2 of 3 dagen is de zwelling minder. 

U kunt uw normale activiteiten onmiddellijk na de laser sessie te hervatten. De enige beperking die belangrijk is: geen blootstelling aan de zon van het behandelde gebied gedurende 3 maanden. 

Het is raadzaam om enkele maanden een sunblock crème. 

Hoe lang om de resultaten te vergelijken?

Het duurt enkele weken in het aangezicht of zelfs 3 tot 4 maanden op de benen om de regegressie om de regressie van rode vlekken waar te nemen. 

Beste tijdstip voor de behandeling?

In de herfst en winter, profiteren van de grijsheid van de winter om letsels te behandelen, gezien het verbod op blootstelling aan de zon van het behandelde gebied gedurende 3 maanden.

 

 LIMELIGHT LASER

Pigmentvlekkenbehandeling

Met intens flitslicht kunnen pigmentvlekken snel en zonder pijn worden behandeld. Deze Laser behandeling levert uitstekende resultaten op.

Tijdens de behandeling worden korte, intense lichtflitsen op de vlekjes gericht. Die lichtflitsen zijn perfect afgestemd op de kleur van de vlekken. De niet-verkleurde huid rondom de vlek ondergaat geen invloed van de behandeling.

 Bij elke flits voel je een lichte warmteprik. Om voor extra comfort te zorgen, kan je arts vooraf een verkoelende gel aanbrengen. De duur van de behandeling hangt uiteraard af van de grootte van het gebied dat je wilt laten behandelen. De meeste behandelingen duren 15 tot 45 minuten. Vaak volstaan 1 tot 3 behandelingen, maar bij ernstige zonbeschadiging kan het nodig zijn meer behandelingen te plannen.

 Onmiddellijk na de behandeling krijgen de bruine pigmentvlekken een donkerdere kleur en kan de huid rondom er wat rood en gezwollen uitzien. Bij sommige mensen verdwijnt dat na enkele uren, bij anderen duurt het enkele dagen. De roodheid mag je camoufleren met make-up.

 

 

 

icon-phone
0486 63 51 61
icon-email