logo-fc-sabine-114

Genesis Plus laser

Dé effectieve methode om Onychomycose nagels, wratten, huidverbetering en littekens te behandelen.

Wat is GenesisPlus?

GenesisPlus is een Nd: YAG 1064nm laser die is goedgekeurd door de FDA voor zowel een veilige en effectieve oplossing voor de behandeling van nagel infectie (onychomycosis), beter bekend als teennagel schimmel zijn. Deze laser is ook een veilige en effectieve behandeling voor vermindering van littekens en wratten. Nagel schimmel, ook wel onychomycose, is een veel voorkomende aandoening naar schatting tot 10% van de wereldbevolking. Het kan leiden nagels geel of verkleuren. Naarmate de infectie bevordert de spijker dik, bros en los van het nagelbed worden. Het kan ook leiden tot pijn bij het dragen van schoenen of wandelen.

 

 

Wat zijn de oorzaken nagel infectie? (Onychomycosis)

Dermatofyten zijn de fungi meest verantwoordelijk voor het veroorzaken deze aandoening. Ze zijn gespecialiseerd organismen die leven van keratine die het hoofdbestanddeel van nagels en huid. De meest voorkomende schimmels die nagel infectie ziekte veroorzaken, zijn Trichophyton rubrum, Trichophyton mentagrophytes en Candida albicans. Iedereen is het risico op besmetting, omdat schimmel overal aanwezig in het milieu is.


Waar komt nagel infectie vandaan?

Nagel infectie wordt veroorzaakt door contact met dermatofyten die overal in onze omgeving. Gemeenschappelijke bronnen van infectie zijn zwembaden, openbare douches, sportscholen en nagel kuuroorden. Strak zittende schoenen en nagel trauma kan ook leiden tot infectie. Genetische gevoeligheid, een slechte gezondheid en toenemende leeftijd zijn ook factoren die het risico van de nagel infectie verhogen.

Wat zijn de symptomen van de nagel infectie?

U kunt lijden aan spijker infectie (onychomycosis) als u één of meer van de volgende symptomen:

  • Verkleurde nagels
  • Gele strepen onder de nagel
  • Vervormd of verdikte nagels
  • Bros, kruimelig of rafelige nagel
  • Nagels gescheiden van de onderliggende huid
  • Ophoping van vuil (nagel fragmenten, huid) onder de nagel
  • Witte vlekken of strepen op de nagel oppervlak
  • Welke behandelingen zijn beschikbaar voor nagel infecties?

Huidige behandeling opties voor nagel infectie zijn orale geneesmiddelen, actuele drugs en laser. Geen enkele behandeling is effectief bij alle patiënten en er risico's en voordelen van ieder. Zorg ervoor dat u al uw behandeling opties te bespreken met uw arts.

Orale geneesmiddelen kunnen zeer effectief in het elimineren nagel infecties en het herstel duidelijk nagels. De drugs moeten worden genomen voor 6 tot 12 weken en kunnen bijwerkingen zoals hoofdpijn, diarree, maagklachten en huiduitslag veroorzaken. Ernstige bijwerkingen zijn risico op leverschade en hartfalen. Wekelijkse bloedonderzoek kan nodig zijn om de leverfunctie te controleren. Deze geneesmiddelen worden niet gebruikt voor patiënten met een slechte gezondheid of die een leverziekte.

Topical drugs zijn minder effectief bij de behandeling nagel infecties en het herstel duidelijk nagels. De geneesmiddelen worden direct dagelijks toegepast op de nagels maximaal 12 maanden. Bij sommige patiënten is het geneesmiddel ineffectief omdat het niet kan passeren door de nagel om de infectie te bereiken. Er zijn geen significante bijwerkingen.

Laser behandelingen zijn effectief in het elimineren nagel infecties en het herstel duidelijk nagels. De meeste patiënten ervaren tenminste enige verbetering. Tijdens de behandeling de meeste patiënten ervaren een warm gevoel in hun tenen. Een klinische studie rapporteerde geen nadelige effecten met betrekking tot de laser.

Hoe werkt GenesisPlus werk?

Laser licht van GenesisPlus passeert de nagel en het omliggende weefsel. Het laserlicht wordt geabsorbeerd door het pigment in de schimmels, waardoor het pigment aan warmte en deze warmte doodt of de schade schimmelorganisme. Dit kan resulteren in je nagel groeit normaal.

Wat kan je verwachten?

De behandeling omvat leiden van de laserstraal op de besmette nagels en de omringende huid. Uw arts zal dit meerdere keren herhalen totdat genoeg energie het nagelbed heeft bereikt. Je nagel zal warm voelen tijdens de behandeling.

Behandeling Session Timea enkele behandeling sessie duurt ongeveer 20 minuten tot 5-10 nagels te behandelen. Behandeling tijden zullen variëren, dus vraag uw arts voor meer informatie.

Aantal Behandelingen

De meeste patiënten vertonen verbetering na één behandeling. Het benodigde aantal behandelingen zal variëren, afhankelijk van hoe ernstig elk cijfer is geïnfecteerd.

Voor de Procedure

Het is belangrijk om alle nagellak en decoraties van de dag te verwijderen voordat de procedure.

Tijdens de procedure

De meeste patiënten wordt de procedure beschreven als comfortabel met een kleine hete snufje op het einde die snel oplost.

Na de procedure

Onmiddellijk na de procedure uw nagel kan warm voor een paar minuten. De meerderheid van de patiënten kunnen normale activiteiten onmiddellijk hervatten.

Leefregeles en advies:

Om niet telkens weer een voetschimmel op te lopen, kunt u het beste de volgende hygiënische maatregelen nemen:

Voeten dagelijks wassen; huid niet verweken en niet te veel zeep gebruiken of een isobetadinezeep.

Breng dagelijks onze speciale nagelcrème op de mycosenagels aan.

Droog uw voeten zorgvuldig af, vooral tussen de tenen.

Draag iedere dag sokken die goed vocht-opnemend zijn; bv katoenen sokken . Synthetischematerialen sluiten af en bevorderen juist transpiratie.

Was de sokken op ongeveer 95°C om de schimmels te doden.

Was beddengoed, handdoeken en badmatjes ook zo warm mogelijk.

Bij transpirenende voeten kan men een poederspray gebruiken (daktarin of lamisil).

Draag goede/niet knellende schoenen, die goed ventileren ( dus geen kunststof).

Schoenen moeten dagelijks worden gewisseld zodat ze goed kunnen ventileren.

De nagels indien mogelijk zelf kort houden; raadpleeg anders een pedicure.

De door de schimmel verdikte nagels zo goed mogelijk dun vijlen.

Op blote voeten lopen is goed voor de genezing maar let op!

Draag in openbare badruimten badslippers.

Alle te dragen schoenen regelmatig poederen met antischimmelpoeder (daktarinspray of lamisilspray).

 

Langetermijn

Als de behandeling succesvol is, als de nagel groeit je nieuwe, gezonde nagel te zien. Nagels groeien langzaam, dus het kan tot 12 maanden om een ​​geheel duidelijk nagel te zien.

Zijn er klinische studies?

In een klinische studie, 68% van de patiënten behandeld voor teennagel schimmel toonden verbetering in het percentage van de nagel duidelijke van infection.1 De hoeveelheid van de nagel verbetering u kunt ervaren is afhankelijk van uw individuele omstandigheden en dient met uw arts besproken te worden.

Zal de schimmel terug te komen?

Je nagel infectie moet verbeteren na de behandeling, maar je zal moeten gaan met de thuiszorg technieken om herhaling te verminderen van de infectie zoals geadviseerd door uw arts. Er is een kans van re-infectie, omdat de schimmel overal aanwezig in het milieu is.

Maak nu uw afspraak!

icon-phone
0486 63 51 61
icon-email